16 Kasım 2016 Çarşamba

KAPYA BİBER SOSLU PENNE MAKARNA


KAPYA BİBER SOSLU PENNE MAKARNA

Bugün size tarifini vereceğim makarnayı bir paket  (kutu) makarnadan yaptım sizin de bir paketin tamamını kullanmanızı tavsiye ederim ziraaa..   bu tat damaklarınızda tarifi mümkün olmayan bir lezzet bırakacak ve bu makarnayı yedikten sonra bir daha başka türlü makarna yaparmısınız bilemeyeceğim  :))))

MALZEMELER ;

1 Kutu Penne Makarna (Ben barilla marka kullandım)
2 Adet Közlenmiş Kapya biber
1 Küçük Baş Kuru Soğan 
3 Diş Sarımsak
1 Çay bardağı Domates Püresi ya da Domates Sosu
3-5 Dal Maydanoz 
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Şeker
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çay Kaşığı Kuru Fesleğen (varsa)
Acı seviyorsanız eğer biraz acı biber sosu
Servis için ;
1 Çay bardağı Parmesan peynir rendesi ya da kaşar peyniri rendesi
2-3 dal doğranmış maydanoz

YAPILIŞI :

Büyükçe bir tencereye yarısına gelecek kadar su koyup kaynaması için ocağa koyulur. Kaynadıktan sonra içine 1 Çorba kaşığı kadar tuz ve bir çorba kaşığı yağ ilave edilip makarnalar kaynayan suyun içine atılır. Pişirme süresini siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ama 15 dakika bana göre tam geliyor.(ben biraz süreyi kaçırdım fazla pişti)
Makarnalar pişerken sos hazırlanır . Bunun için: Bir tencereye 2 Çorba kaşığı yağ koyulup içine bir adet soğan küp küp doğranır ve sararana kadar kavrulur. Sarımsaklarda minik minik doğranıp soğanların içine ilave edilir ve biraz daha kavrulur.Daha sonra içine Közlenmiş kapya biberler küçük küçük doğranır üzerine maydanozlar da doğranır.
birazcık soğan ve sarımsaklarla çevrilip içine domates püresi,şeker ve acı biber sos ilave edilir .
Hepsi birlikte bir taşım kaynatılıp el blendrı ile çekilip hepsi özdeştirilerek krema haline getirilir. Burada eğer koyu olduğunu düşünürseniz biraz sıcak su ile açabilirsiniz. 
Bu arada blendırdan çekme süremiz soğanların kaybolduğuna inandığınız kadar olmalıdır.
Elde ettiğimiz sosun içine kalan baharatlarımızı da ilave edip ocaktan alalım.
Makarnalar pişince delikli bir süzgeçte suyunu süzelim.Çok az sudan geçirip suyu süzülünce tencereye alalım ve üzerine hazırladığımız sosu dökelim . Hafif hafif alttan üste doğru karıştıralım. Tabağa koyup üzerine peynir rendesi (parmesan ya da kaşar) ve doğranmış maydanoz döküp servis edelim. AFİYET OLSUN...









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder