22 Nisan 2014 Salı

(ANTEP USULÜ ) PAZI DOLMASI



(ANTEP USULÜ ) PAZI DOLMASI

MALZEMELER :

2 Bağ dolmalık pazı
200Gr orta yağlı kıyma
1 büyük kuru soğan
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1/2 su bardağı pirinç
1/2 bardağı bulgur
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
Yarım limon suyu
2 Yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 Demet maydanoz
Çeyrek su bardağı su
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı sumak
1 Tatlı kaşığı kuru nane
İstenilen ölçüde kırmızı pul biber

Dolmanın sosu için:

- 1 yemek kaşığı salça(biber ve domates salçası karışık)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaynar su

YAPILIŞI:

Pazıların sapları kesilip güzelce yıkanır ve bir tencerede kaynamış suda yaklaşık 1,5-2 dakika tutulur. Yumuşayan pazılar süzgece alınıp soğuk suya tutulur ve süzülmeye bırakılır.
Diğer tarafta bütün malzemeler karıştırılır ve dolmanın içi hazırlanır.Hazırlanan bu içle dolmalar sarılır ve bir tencereye dizilir üzerine salça ve yağ karıştırılıp dökülür sıcak su ilave edilerek yaklaşık 15-20 dak. pişirilir.Tabi ki dolmaların üzerine pişirmeye başlamadan tabak kapatmayı unutmuyoruz. AFİYET OLSUN...