Kalabalık bir misafir sofrasından kalan pilavımı ''nasıl değerlendiririm ''diye düşünürken çıktı bu tarifim. İyi ki, misafirlerim gelmiş ve ben iyi ki pilavımı çok yapmışım da artmış..Biraz tereddütlü olarak yaptıysam da tadına baktığımızda ''oooo ne güzel olmuş'' dedirtti bu mücver...Siz de ister kalan pilavınızla isterseniz de, yeni pirinç haşlayarak bir kez olsun deneyin bu mücveri pişman olmayacaksınız...Haydi mutfağa kolay gelsin...
MALZEMELER .
3 Adet kabak
1,5 Su Bardağı Haşlanmış Pirinç (Ya da kalan pilavınız)
2 Adet Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Demet Dereotu,
Kızartmak için;
Sıvı Yağ
YAPILIŞI:
Kabaklar soyulur ve rendelenir. Daha sonra Rendelenmiş kabakların elimizde biraz suyu sıkılır ve üzerine bütün malzemeler ilave edilip kaşıkla güzelce karıştırılıp çok cıvık hamur kıvamında sulu sayılabilecek bir karışım elde edilir.
Tavaya yaklaşık bir su bardağı kadar sıvıyağ koyulup kızdırılır.Kızan yağın içine bir çorba kaşığı karışım yavaşça dökülür ve arkalı önlü kızartılır.Kızaran mücverler havlu kağıt serilmiş bir tabak üzerine alınır.(resimdeki gibi) Bütün karışım bitene kadar aynı işlem yapılır.
Kızaran mücverlerin üzeri dereotu ile süslenir. Etlerin yanında ya da ara sıcak olarak tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN....
Not : Bu mücveri değişik soslarla da tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok :
Yorum Gönder