15 Eylül 2014 Pazartesi

KOLAY ÇARŞAF BÖREĞİ



KOLAY ÇARŞAF BÖREĞİ

Çarşaf böreği ya da Boşnak böreği yapımı zor sanmayın aslında küçük yaparsanız kolay ve harika bir börek... Çıtır Çıtır Kıyr Kıyır... :)
MALZEMELER:
Hamuru için;
500 Gr un
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı Tuz
Aldığı kadar su 
İçi İçin:
200 Gr Beyaz peynir Ya da 1/2 Kg ıspanak 
Açmak için ; 

200 Gr sıvı yağ
Üstü için; 

1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI :

İçi;

İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben peynirli ve Ispanaklı yaptım. Peynirli için 200 gr Peyniri ezip içine koyun , Ispanaklı için ise yarım kg ıspanağı yıkayıp ince ince doğrayın içine 1 adet yumurta kırıp tuz koyun ve elinizle güzelce ovun çıkan suyunu süzdürün.Arzuya göre kırmızı pul biber ya da karabiber koyabilirsiniz.

Hamurun Yapılışı ;

Unu eleyip bir yoğurma kabına koyun ve ortasını havuz gibi açıp yağı tuzu ve biraz su koyup yoğurun hamurun kıvamına göre su ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 6 parçaya bölüp her birini merdaneyle tabak büyüklüğünde açın . Hamurların üzerlerini bolca sıvıyağ ile yağlayın ve teker teker elinizle çekerek incecik olana kadar açın hamurda ki yırtılmaları çok dikkate almayın çünkü sarılınca onlar kaybolacaktır. Açtığınız hamurun bir kenarına iç harcınızdan bir miktar koyup yuvarlayarak sarın ve resimdeki gibi tepsinizin ortasına yuvarlayarak koyun diğer hamurları da aynı şekilde yapıp dolayın. Benim verdiğim ölçüler 2 büyük yuvarlak borcam ölçüsüdür.En üste yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin AFİYET OLSUN....










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder