12 Haziran 2015 Cuma

BAYAT EKMEK PİZZASI


BAYAT EKMEK PİZZASI

Ekmek nimettir atılmaz... Biz böyle büyüdük ve böyle de büyüttük kızımızı. Her zaman tüketeceğimiz kadar  kadar ekmek almaya dikkat ederiz ama bazen misafir geldiğinde ya da evden aniden bir yerlere gittiğimizde her ne kadar ekmeklerimizi derin dondurucuya koysak da bazen bayatlıyor işte ekmeklerimiz...
Bayat ekmeklerimizi değerlendirmek adına yaptığım bir kaç tane tarifim var işte  bugün onlardan biri olan Bayat Ekmek Pizzası tarifimi sizlere veriyorum .Kalın pizza sevmiyorsanız ekmekleri daha ufak ufak ve ince olarak kesip tepsiye yerleştirebilirsiniz.Hadi AFİYET OLSUN...

MALZEMELER :

1 Adet Bayat ekmek
2 Yumurta
150 Gr Beyaz Peynir
1/2 Çay bardağı süt
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su Bardağı doğranmış sucuk (sosis-salam da ilave edebilirsiniz biz sucuk sevdiğimiz için sade sucuklu yaptık)
1 Adet Domates
2 Adet Yeşil sivri biber
1 Su Bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI :

Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye tek kat olarak resimdeki gibi dizilir.
Bir kaseye yumurtalar kırılıp süt ve yağ da ilave edilip iyice çırpılıp içine beyaz peynirler ezilip katılır..Bu karışım bayat ekmeklerin üzerine dökülür ve ekmeklerin her yerinin bu karışımı çekmesi sağlanır.


Sucuklar ekmeklerin üzerine yayılır onların da üzerine küp küp doğranmış domateslerle ince doğranmış biberlerde koyulup 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir . 20 Dakika kadar sonra üzerindeki domatesler ve sucuklar piştiğinde 6-7 dakika kadar tepsinin üzeri yanmaz kağıt konulup kapatılır.  Fırından çıkarılıp üzerine kaşar peyniri  dökülüp yeniden fırına verilir. Kaşar peynirleri eriyip kızarmaya başlayınca fırından çıkarıp servis yapabiliriz. AFİYET OLSUN...