15 Kasım 2016 Salı

ISLAK KEK


ISLAK   KEK 

Çoook eski bir tarif amaaa çoookkk nefis bir tarif ....

MALZEMELER ;

3 Adet Yumurta 
1 Su Bardağı Süt
Yarım paket eritilmiş katı yağ
2 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Un
1 Küçük Paket Kakao
1 Paket Kabartma Tozu

YAPILIŞI :

Yumurta,şeker,süt ve eritilmiş yağ bir kaba alınıp iyice çırpılır. Oluşan karışımdan 1 Su bardağına doluca koyulup buzdolabına kaldırılır.
Kalan karışımın içine un ve kabartma tozu ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Dikdörtgen borcam yağlanarak karışım dökülür ve 2-3 kez zemine vurularak havası çıkarılır.
Önceden 180 derece de  ısıtılmış fırında yaklaşık 40 daakika kadar pişirilir. Pişip pişmediği bir kürdan ya da çatal batırarak kontrol edilip fırından çıkarılır. Sıcakken kek dilimlere bölünüp üzerine buzdolabına kaldırdığımız sos dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir. AFİYET OLSUN...