17 Kasım 2016 Perşembe

KÖFTE KEBABI


KÖFTE KEBABI

Değişik köfte arayanlar bu tam size göre... Değişik bir tat ve enfes bir görüntü. Misafirlerinize ya da ev halkına değişik lezzetler tattırmak istiyorsanız lütfen bu köfteyi deneyin . Siz farklı sunumlarda da yapabilirsiniz mesela fırınlanmış patates ve salata eşliğinde de harika olur ya da patates püresi eşliğinde...Dedim ya farklı sunumlar sizin zevkinize ve beğeninize kalmış..

MALZEMELER :
Köfte için;
400 Gr Kıyma
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik

pişirmek için ;Çöp Şişler

sosu için;

1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
servis için ;
Küp küp doğranmış kızarmış ekmekler
Sarımsaklı Yoğurt

YAPILIŞI:

Derin bir yoğurma kabının içine köfte için gerekli olan tüm malzemeler koyulup yaklaşık on dakika kadar güzelce yoğrularalar tüm malzemelerin özdeşleşmesi sağlanır.İyice yoğrulan köfte dinlenmesi için üstü kapatılarak buzdolabına kaldırılır.
Köfte buzdolabında dinlenirken sos hazırlanır bunun için ; bir tavaya ya da sos kabına sıvı yağ koyulur .Üzerine salçalar ilave edilip iyice kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulma işlemi tamamlanınca üzerine bir barda su ilave edilir ve bir kaç dakika kaynatılıp altı kapatılır.

Dolapta yeteri kadar dinlenen köfte( ki bu süre ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur) Çöp şişlere resimde görüldüğü gibi geçirilip fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye konularak önceden ısıtılmış 200-220 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Pişerken yoğurdun etkisiyle tepsiye beyaz bir sıvı yayılabilir ama telaş etmeyin o sıvıyı köfteler çekecektir.
Köftelerin çıkmasına yakın ekmekler küp küp doğranıp teflon bir tavada kızartılıp servis tabağına alınarak üzerine hazırlanan sostan ve sarımsaklı yoğurttan gezdirilir.(Tabi bu arada sossumuz soğumuşsa ısıtmayı ihmal etmeyelim) Sıcak Sıcak fından çıkardığımız köfteleri de üzerine koyup servis yapalım. AFİYET OLSUN..





                                                                



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder