22 Nisan 2014 Salı

FIRINDA MANTARLI TAVUKLU VE BEŞAMEL SOSLU MAKARNA










Ağızlara layık bir lezzet....

FIRINDA MANTARLI TAVUKLU VE BEŞAMEL SOSLU 

MAKARNA





MALZEMELER:

1 Paket kalın makarna(fırın makarna)

250 Gr mantar

3 Adet tavuk sarma (Tavuk butun açılmış hali)

Yarım limon

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2,5 Kaşık un                                     

1/2 Kg süt
2 Su bardağı rendelenmiş kaşar
1 Yumurta
1,5 Kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI :

Bir tencereye su koyulup kaynayınca içine tuz ve çok az yağ ilave edilip ikiye bölünmüş makarnalar atılır.Makarnalar haşlanırken tavuklar da yıkanıp tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.Mantarlarda iyice yıkanıp limonlu suya koyulur. Limonlu suda bir süre bekletilip onlarda tuzlu suda haşlanır.
BEŞAMEL SOS :
Küçük bir tencerede 1,5 Kaşık tereyağı eritilip içine 2,5 kaşık un koyulup, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan unun içine süt ilave edilip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir.Bu arada içine bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir.Topaklanmamasına dikkat edilir .Eğer topaklanma olursa blendırla çırpılmalıdır.
Ateşten alınan beşamel sos 5 dakika kadar soğumaya bırakılır.Hafif soğuyan beşamel sosa 1 yumurta kırılıp çok hızlı bir şekilde yumurtanın pişmesine izin vermeden çırpılır ve içine 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştırılır.

Haşlanan makarnalar süzülür ve tencerede sıvı yağ ile karıştırılır.
Haşlanan tavuklar didiklenir.
Haşlanan mantarlar ikiye üçe bölünür.

Büyük boy kare bir fırın kabı alınır dibi güzelce yağlanır.Göz kararıyla haşlanmış makarna üçe bölünür ve birinci kısmı fırın kabının altına serilir üstüne beşamel sosun bir kısmı gezdirilir,
didiklenmiş tavuk ve mantarların da bir kısmı gezdirilip ikinci kat makarna serilir ve aynı işlem tekrar edilir.En üste yine makarna koyulup beşamel sos dökülüp kalan 1 bardak rendelenmiş serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN....







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder