13 Ekim 2014 Pazartesi

KURU BAKLAVA (TAHİNLİ ÇITIR ÇÖREK)


KURU BAKLAVA (TAHİNLİ ÇITIR ÇÖREK)

Kiminin tahinli  rulo,kiminin tahinli çıtır çörek ,kimininse kuru baklava diye bildiği bu güzel lezzetin adı ne olursa olsun tadı mükemmel...Normal böreklik yufkadan da yapılabilen bu tarifi ben hazır baklavalık yufkadan yaparak daha çıtır bir lezzet elde ettim . Tabi ki evde açma baklava yufkasından da yapabilirsiniz. O zaman  lezzeti farklı ve biraz daha yumuşak bir tatlı oluşturabilirsiniz ...

MALZEMELER :

12 Adet Hazır Baklavalık Yufka
1 Su Bardağı Tahin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Su Bardağı Şeker
300 Gr Dövülmüş ceviz içi

YAPILIŞI :

Baklavalık yufkalar 4'erli 3 guruba ayrılır. İlk 4 yapraklı gurubun üzerine 1 Su bardağı tahinle sıvı yağ karıştırılıp üçte biri kadarı sürülür .Tahin ve yağ karışımının üzerine 1,5 çorba kaşığı şeker serpilir. (Damak tadınıza göre şeker miktarı arttırılıp azaltılabilinir.)En üste de bolca ceviz içi serpilip uzunlamasına geniş tarafından sıkıca rulo yapılır. Rulo 2- 3 parmak genişliğinde kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılıp kalan tahin karışımı üstlerine sürülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...