15 Ekim 2014 Çarşamba

SODALI PALAMUT



SODALI PALAMUT

Şimdi tam palamut zamanı bol bol yemeli yedirmeliyiz ailemize ...Palamut balığı, içinde fosfor, sülfür ve vanadyum bulundurmaktadır. Ve balık türlerinin içinde en çok protein ve D vitamini bulunduran balıktır.Palamut balığının içerisindeki vitaminler saçlarınızın güçlenmesini sağlar. Sık tüketen kişilerin diş yapısı normalden daha düzgün olduğu görülmüştür.Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisi vardır. Açık yaraların kısa zamanda iyileşmesini sağlar.Cildi gençleştirdiği gibi cildi onarıcı özelliğe de sahiptir. Bütün balıketlerinin özelliği gibi palamut da gözlere faydalıdır.


Kaynak:http://www.hthayat.com/kadinca-hayat/dogal-hayat/haber/1023398-mevsim-baligi-palamutun-faydalari


MALZEMELER :


2 Adet Palamut (Dörde bölünmüş)

Yarım Şişe Soda (Maden suyu)
Yarım Su Bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI :

Palamutlar temizlenip ortadan dörde bölünüp yarım bardak maden suyu içinde 10-15 dakika kadar bekletilir .Daha sonra hepsi unlanıp kızdırılmış yağda kızartılıp salata ve soğan eşliğinde afiyetle yenir AFİYET OLSUN