20 Ağustos 2014 Çarşamba

ÇITIR TAVUK



ÇITIR TAVUK

15-20 Dakika da hazırlayabileceğiniz davet sofralarına layık bir lezzette olan bu tavuk tarifimi çocuklarda çok severek yiyor çünkü fast food larda satılan çıtır tavukların tadından hiç farkı yok ...

MALZEMELER:

6 Adet butun kemiksiz ve açılmış hali (sarma)
1 Yumurta
1 Su bardağı galete unu
1 Adet fırında kurutulmuş ve ufalanmış lavaş(Galeta unu ve lavaş yerine hazır satılan çıtır tavuk pane harcı da kullanabilirsiniz ben hazırını kullandım)
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:

Bir yumurta bir tabağa kırılıp çırpılır .Tavuklar yıkanıp suları süzülür. Galete unu ve ufalanmış lavaş karıştırılır.Tavuklar önce yumurtaya daha sonra lavaşla karıştırılmış  galete ununa bulanıp Önceden kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartılır. Kızartılan tavukların üzerine limon dilimleri ve maydanoz koyularak servis edilir.AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder