25 Ağustos 2014 Pazartesi

ETLİ MİNİK YAPRAK DOLMASI

+


ETLİ  MİNİK YAPRAK DOLMASI
Yapımı oyalayıcı, tadına doyum olmayan, yemesi bir dakika ......Bu harika yemeğin her ne kadar yapımı oyalayıcı da olsa mutlaka denemelisiniz.....

MALZEMELER :

1/2 Kg kuzu eti karıştırılmış kıyma
1/2 Kg asma yaprağı ( Taze ya da salamura)
1 Adet soğan
1/2 Çay bardağı pirinç
1/2 Demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI :

Öncelikle asma yaprakları taze ise çok az haşlanır ve süzülerek soğumaya bırakılır.Eğer salamura ise yapraklar o zaman tuzu çıkması için bir süre sıcak suda bekletilip o da, süzülmesi için delikli bir kevgire alınır.
Diğer yanda soğanlar minik minik kıymanın üzerine doğranır.Maydanozlar yıkanıp ince ince kıyılır, pirinçlerde yıkanır ve kıymaya ilave edilir.Tuzu karabiberi de kıymaya kattıktan sonra iyice yoğurulur.Bir yada iki avuç kadar su ilave edilir.Yoğurmaya bir süre daha devam edilir.Asma yaprağı düz bir zeminde açılır ve içine bir miktar kıyma karışımından koyulup aşağıdaki resimde gösterildiği şekilde sarılır.Bütün yapraklar aynı şekilde sarılıp tencerenin üzerine düz porselen bir kapak kapatılıp 2 bardak su ve yarım bardak sıvı yağ ilave edilip kısık ateşte  pişirilir. Pişen dolmaların üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt koyarak servis edilebileceği gibi sadece limon koyularak da servis edilebilir.AFİYET OLSUN...