18 Aralık 2014 Perşembe

LİMONLU KAPAMA MUHALLEBİ



LİMONLU KAPAMA MUHALLEBİ

Her zaman sütlü tatlılar favorim olmuştur. Hem hafif oluşu,  hem de kalori değeri açısından tercihimi sütlü tatlılardan yana kullandığımdan sütlü tatlıların binbir çeşitlisini yaparım her daim.Bu tatlımda öylesine hafif ve güzel oluyor ki, aniden bir misafirim mi gelecek ya da canımız tatlımı çekti on   dakikada muhallebisini yapıp, beş dakikada da üstünün kaplamasını hazır edip soğuduktan sonra bir güzel afiyetle yeriz.Siz de deneyin hak vereceksiniz, çabuk yapılışı ve lezzetiyle tanıştıktan sonra....


MALZEMELER :

Muhallebisi için;

1 Kg süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 limon kabuğu rendesi

Limonlu kapama için;

2 Limonun taze sıkılmış suyu
2 Bardak su
1/2 Bardak toz şeker (limonun ekşiliğini sevip sevmemenize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
2 Kaşık buğday nişastası

YAPILIŞI :

Bir tencereye süt,un,limon kabuğu rendesi ve şeker koyulup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen muhallebi su ile heryeri ıslatılmış derin bir kaseye alınıp soğuması için ılındıktan sonra buzdolabına koyulur.
Buzdolabında muhallebi soğurken limonlu kapama hazırlanır. 
Bunun için limonlu kapama için gerekli tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
Soğuyan muhallebi düz bir tabağa ters çevrilir ve üzerine limonlu kapama dökülürek yeniden soğumaya bırakılır.Soğuyan Limonlu kapama muhallebinin üzeri damla çikolata ile süslenir arzu ederseniz hindistan cevizi de üzerine dökebilirsiniz. AFİYET OLSUN...