12 Aralık 2014 Cuma

MANTARLI TAGLIATELLE MAKARNA



MANTARLI  TAGLIATELLE  MAKARNA

Makarna : Bekarların kurtarıcısı,üniversite öğrencilerinin karın doyuranı,çocukların en sevdiği,annelerin kolayca hazırladığı,İtalyanların baş yemeği, karbonhidrat deposu kısaca makarna herkesin sofrasının baştacı....Hele bir de değişik soslarla hazırlanırsa davet sofralarınızı bile rahatlıkla süsleyebilecektir. İşte bu gün size TAGLIATELLE makarnanın mantarlı beşamel soslu bir tarifini veriyorum.Biz çok sevdik et yemeklerinizin yanında ya da tek olarak tüketebileceğiniz bu makarnayı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum....

MALZEMELER :

1/2 Paket TAGLIATELLE makarna
1/2 Kg mantar(kültür mantarı)
5 Bardak su
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı kişniş
1 Çorba kaşığı dolusu Tereyağ
2 Çorba kaşığı sıvıyağ

Beşamel Sos İçin;

2 Bardak süt
1,5 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı kaşar peyniri

1 Çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Önce mantarlar güzelce yıkanıp doğranır ve bir tavaya 2 kaşık sıvıyağ koyulup mantarlarla karabiber,kimyon ve kişniş içine atılarak kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Beş bardak su tencereye alınıp kaynatılır.Kaynayan suya makarnalar atılır,tuz ve bir çorba kaşığı sıvıyağ ilave edilip makarnalar yumuşayana kadar pişirilir.(pişirme süresi vermiyorum çünkü herkes makarnayı farklı pişirme sürelerinde sevebilir sizde ister yumuşak ister daha diri olarak pişirebilirsiniz)
Makarnalar pişerken beşamel sos hazırlanır.Bunun için;süt,un ve yağ bir tencereye alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Pişen muhallebiye bir çay kaşığı tuz ve karabiber ilave edilir.Biraz soğumaya bırakılır.Ilınan muhallebiye bir bardak kaşar peyniri ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Pişen makarnalar bir delikli süzgece alınıp süzülür ve bir çorba kaşığı tereyağ eritilmiş bir tencereye konularak biraz karıştırılarak ateşte tutularak üzerine hazırladığımız mantarlar ve beşamel sos dökülerek karıştırılır. AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder