24 Kasım 2014 Pazartesi

PORTAKAL SOSLU TAVUK GÖĞSÜ







 PORTAKAL SOSLU TAVUK GÖĞSÜ



MALZEMELER

TAVUK GÖĞSÜ

1 litre süt
2 tatlı kaşığı kadar tereyağ
3 Fincan un
4 Fincan şeker
1 pk vanilya

Yapılışı:

Süt, un ve toz şekeri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pütürlü kalırsa blendırdan geçirebilirsiniz. Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelince kapatıyoruz ve vanilyayı ilave ediyoruz. Suyla ıslatılmış Dikdörtgen borcama döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz

Portakal Sosu:

3 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
2 Bardak su
3 yemek kaşığı yığma buğday nişastası
1 Bardak toz şeker

Bu malzemelerin hepsi sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

Borcama koyduğumuz sütlü muhallebimizin üzerine dökülür. Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Dilerseniz üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz.