29 Nisan 2016 Cuma

CEVİZLİ KAPYA SALATASI


CEVİZLİ KAPYA SALATASI

Yapımı kolay, tadı enfes,görünümü güzel bir salatayla geldim bu gün sizlere....
Aslında çoğumuz kapya biberini yazdan közleyip atarız derin dondurucuya ya da konserve yaparız kışın tüketmek için.İşte bende dolabımda ki kapya yani kırmızı biberlerimi bitirmem gerektiğini düşünerek her zaman yaptığım salata ya da mezeyi biraz değiştirerek yaptım. Biz beğendik umarım siz de beğenirsiniz...

MALZEMELER :

8-10 Adet Közlenmiş Kapya biber (Kırmızı biber)
1/2 Çay Bardağı sirke
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su bardağı kırıklanmış Ceviziçi
3 -4 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı kıyılmış maydanoz


YAPILIŞI :


Közlenmiş biberler küp küp ya da istediğiniz şekilde doğranır içine dövülmüş sarımsaklarla beraber bütün malzemeler konur ve yavaşça karıştırılır. 
Hazırlanan salata üzeri kapatılarak buzdolabında en az bir saat bekletildikten sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN....