7 Ağustos 2014 Perşembe

MANTARLI ENGİNAR



 MANTARLI  ENGİNAR

Sıcak yaz günlerinde işte size nefis hafif ve çook lezzetli bir zeytinyağlı yemek tarifi MANTARLI ENGİNAR haydi enginar sevenler mutfağa....

MALZEMELER :

3 Adet Enginar
150-200 Gr Kültür Mantarı
1 Adet Havuç
1 Adet soğan
1 Dolu Çorba kaşığı pirinç
1 Tatlı kaşığı silme toz şeker şeker
Yarım demet dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Yayvan bir tencereye soğanlar küp küp doğranır.Enginarlar soyulup  dörde bölünerek limonlu suda bir süre bekletilir.Havuç yuvarlak dilimlenir.Mantarlar yıkanıp ince ince doğranır. Bütün bu malzemeler soğanların üzerine ilave edilip tuzu ,şekeri, zeytinyağı da üzerlerine koyulup 10 dakika kadar hepsi birlikte kavrulur. Kavrulan enginar ve mantarların üzerine 1,5 su bardağı su ilave edilip altı kısık ocakta 15 dakika daha pişirilir ve yıkanmış pirinçler ilave edilip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir eğer mantarlar fazla su salarsa ilave edeceğimiz su miktarını azaltabilirsiniz. Pişen enginarlarınn suyunu çektirmeliyiz ki enginarlar zeytinyağında kalıp daha lezzetli olsunlar. Pişip soğuyan enginarlar servis tabağına alınıp üzerine yarım demet dereotu doğranır.AFİYET OLSUN...