23 Kasım 2014 Pazar

RENKLİ İRMİK TATLISI






RENKLİ İRMİK  TATLISI



MALZEMELER :

İrmik Tatlısı için;

1 Kg süt
12 Çorba kaşığı irmik
10 Çorba kaşığı şeker
1 Paket vanilya
1 Portakalın rendelenmiş kabuğu
2 Çorba kaşığı kakao

Peltesi için;

3 Portakalın suyu(2 bardak)
2 Tane irice havuç
3 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı toz şeker

YAPILIŞI :

Süt, irmik,şeker,karıştırılarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve ocaktan almadan önce vanilya ilave edilir.Daha sonra bu irmik tatlısının yarısı başka bir kaba alınır.Bir tanesine portakal rendesi, diğerine kakao ilave edilip iyice karıştırılarak alta kakaolu irmik tatlısı üste portakal kabuğu rendeli irmik tatlısı olmak üzere kare borcama dökülür.
Diğer tarafta havuçlar soyulup rendelenir , 1 su bardağı su ve 2 Çorba kaşığı şeker ilave edilerek iyice pişirilir.
Pişen havuçların suyu az kalınca blendırla iyice ezilir.
Portakalların suyu sıkılıp bu karışıma ilave edilir. Şeker ve nişasta ile karıştırılıp pişirilir:Karışım muhallebi kıvamına gelince altı kapatılıp İrmik tatlısının üzerine dökülür.En az 2 sat buzdolabında bekletilir. AFİYET OLSUN...