24 Kasım 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI







ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Yer Elmasının Faydaları: 

Vücut direncini arttırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır. Cildi güzelleştirir.


Yer Elması Nasıl Kullanılır?


Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir. Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir. Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için diyet yapanlar kullanabilir.http://tr.mydearbody.com 
Kaynak :http://saglikuzmanlari.blogspot.com/2010/05/yer-elmasnn-faydalar.html


MALZEMELER :

1 Kg yer elması
1Tane orta boy soğan
1 Tane havuç
1/4 Çay bardağı pirinç
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
tuz
1Adet kesme şeker
Yarım bağ dere otu

YAPILIŞI :

Yer elmaları soyulup limonlu suya konulur.Soğan ayıklanıp küp küp doğranır, havuç soyulup ince yuvarlaklar halinde kesilir ve tencereye alınır üzerine yıkanmış yer elmaları ve zeytinyağ ilave edilir. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte 5-6 dakika kavrulur.Tuz,şeker ve 1 bardak kadar sıcak suyla beraber yıkanmış pirinçlerde ilave edilir . Yer elmaları yumuşayıncaya kadar pişirilir ve servis tabağına alınarak üzeri dere otu ile süslenir.