22 Kasım 2014 Cumartesi

ELMALI ÇITIR ÇÖREK

Hamurunu yapmaya üşenenler için yufkalı elmalı çörek....Hemde şipşak....




ELMALI ÇITIR ÇÖREK

MALZEMELER:

2 Adet Yufka

4 Çorba kaşığı un
İÇİ için ;
5 Adet elma
1 Tatlı kaşığı tarçın
5 Yemek kaşığı toz şeker ( 2 yemek kaşığı toz şeker)
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay bardağı dövülmüş ceviziçi
Pudra şekeri (üzeri için)

YAPILIŞI :
Bir yufka tezgaha serilir.Üstüne 2 kaşık sıvı yağ gezdirilip yufkanın her yerinin yağlanması sağlanır.2 Çorba kaşığı un tel süzgece konulup yufkanın her yerine elenir.

İÇ HARCI :
Elmalar kabukları soyulup rendelenir. Bir tavaya alınır üzerine 5 yemek kaşığı toz şeker dökülüp yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra üzerine tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
Elde edilen iç harç ikiye bölünür (iki ayrı yufkada kullanılmak üzere) unlanmış yufkanın ortasına uzunlamasına koyulur ve yufka rulo şeklinde sarılır.Rulo yufka 3 parmak eninde kesilir. Diğer yufkaya da aynı işlemler uygulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Elmalı ruloların üstüne 2 kaşık toz şeker serpilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir.Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.AFİYET OLSUN...