22 Kasım 2014 Cumartesi

ELMALI KURABİYE







Sevgili Çağla'nın klasik elmalı kurabiye tarifi. Elmalı Kurabiye sevenler mutlaka deneyin...

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER:

1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
4 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İÇ HARCI İÇİN:

3 Adet elma
1 Su bardağı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı iri kıyılmış ceviz

ÜZERİ İÇİN :

2 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya

YAPILIŞI :
Karıştırma kabına yoğurt ,sıvı yağ konulup çırpma teliyle karıştırılır.Üzerine 5 çorba kaşığı un dökülüp pudra şekeri de ilave edilir.Elimizle karıştırarak alabildiği kadar un ilave edilir.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
İÇ HARCININ YAPILIŞI :
Elmalar kabukları soyulup rendelenir. Bir tavaya alınır üzerine toz şeker dökülüp yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra üzerine tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde çay tabağı büyüklüğünde açılır .Ortasına elmalı karışımdan koyulup dört ucundan birleştirilir ve avuç içinde yuvarlak yapılır .Ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt döşenmiş tepsiye konur ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış vanilya serpilir.