22 Kasım 2014 Cumartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ







Fırından yeni çıktı PASKALYA ÇÖREĞİM....

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER :

1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Paket toz maya
3 Kahve fincanı ılık süt
3 Yumurta(birinin sarısı üstüne ayrılacak)
1,5 Su bardağı pudra şekeri
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı mahlep
5,5 Su bardağı un

YAPILIŞI :

Ilık süt ve ve maya karıştırılıp 5 dakika kadar bekleyip içine diğer malzemeler katılır ve yoğurularak çok yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzerine nemli bir bez kapatılıp hamur iki katına çıkana kadar sıcak bir ortamda bekletilir.
Kabaran hamurdan cevizden biraz büyükçe üç parça alınır elde yuvarlanarak beze haline getirilir. Bezeler tezgah üzerinde yuvarlanarak 20-25 santimetre uzunluğunda şeritler elde edilir. Bu üç şerit en üstte uç uca birleştirilerek saç örgüsü şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre dövülmüş fındık ceviz ya da file badem serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15- 20 dakika pişirilir. AFİYET OLSUN...