20 Kasım 2014 Perşembe

VEZİR PARMAĞI TATLISI



VEZİR PARMAĞI TATLISI

MALZEMELER :

1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 yumurta
125 gr tereyağ
portakal veya limon kabuğu rendesi
aldığı kadar un

ŞERBETİ :

4 su bardağı şeker
3 bardak su
Tatlı yapımına başlamadan önce pişirilip içine yarım limon sıkılarak soğumaya bırakılır.

YAPILIŞI :

Önce ceviz çok ince olarak çekilir daha sonra yoğurt,irmik,sıvı yağ ,şeker ve ceviz karıştırılır.Diğer malzemeler de karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp parmak şeklinde yuvarlanır ve irmiğe bulanarak tepsiye dizilir.180 Derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pişen Vezir Parmaklarının üzerine sıcakken soğumuş olan şerbet dökülür ve üzeri dövülmüş fıstıkla süslenir.