16 Haziran 2016 Perşembe

KARIŞTIRMA


KARIŞTIRMA

Karıştırma.... Hiç duymadınız sanırım bu isimde bir tarifi .Bende yeni öğrendim ve çok beğendim.
Tarifte biraz değişiklikler yaptım üzerine beşamel sos ve tel peynir koymak gibi.Kabak ve Patlıcanın karışmasıyla yapılan bu yemeğe bizim ev halkı  bayıldı umarım siz de beğenirsiniz.... 

MALZEMELER:

2 Adet Kabak
1 Adet Bostan Patlıcanı ( 2 Adet Kemer patlıcanı da kullanabilirsiniz)
250 Gr Kıyma
1 Adet Soğan
2-3 Adet Yeşil sivri biber 
1 Adet Domates
Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Beşamel Sos için;

1,5 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Bardak süt
2,5  Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta (Koymayabilirsiniz)
1 Çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzeri için ;
1 Su Bardağı Tel Peynir



YAPILIŞI :

Önce patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına ince olarak kesildikten sonra tuzlu suya konulur. 
Kabaklar incecik soyulup kabağın boyunca ince olarak resimdeki gibi kesilir ve önce kabaklar daha sonra patlıcanlar yağda kızartılır. Kızartılan patlıcan ve kabaklar havlu kağıt serilmiş bir kaba alınarak fazla yağlarından arınması sağlanır.
Daha sonra bir adet soğan küp küp doğranıp bir tavaya alınır üzerine yeşil biberlerde küçük küçük doğranıp 2 Kaşık sıvı yağ ile birlikte soğanlar sararana kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine kıyma da ilave edilip birlikte kıymalar pişene kadar kavurmaya devam  edilir. Kıyma da kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğranmış domateslerle tuzu ve karabiberi de ilave edilip biraz daha kavrulup ocağın altı kapatılır.
Beşamel sos hazırlanır bunun için; Bir tencereye tereyağ koyulup eritilir ve üzerine un ilave edilip un sararana kadar kavrulur ve kavrulan unun üzerine süt ilave edilerek muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen muhallebiye tuz ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır . Ilık hale gelen muhallebinin içine kaşar peynirleri ve  1 adet yumurta kırılıp hızlıca çırpılır.
Bir fırın tepsisi alınır ve zeminine kızartılan kabaklar dizilir üzerine kıymalı harçtan her yerini kaplayacak şekilde dökülür.Onun üzerine de bir kaç kaşık beşamel sos dökülür.
Beşamel sosun üzerine patlıcanlar dizilir ve onun da üzerine aynı şekilde kıyma harcı ve kalan beşamel sosun tamamı dökülerek 220 derecelik fırına verilir.
Beşamel sos kızarmaya başlayınca fırından çıkarılıp üzerine tel peynir dökülüp yeniden tel peynirler eriyene kadar fırında tutulur.
Çok sıcakken servis yapmamanızı tavsiye ederim ilk sıcaklığı çıkıp ılınmaya başladığın da servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...













Hiç yorum yok :

Yorum Gönder