23 Nisan 2014 Çarşamba

KESTANELİ BULGUR PİLAVI



Bu yıl Kestane zamanında Halıdere 'den(Kocaeli) oldukça fazla kestane almıştık .Kestaneleri her yıl olduğu gibi bu yılda deepfreze de sakladım herkese tavsiye ederim .Kestaneler ilk günkü lezzeti ve tazeliğinde aylarca kalabiliyor.Tabiki bir kullanımlık buzdolabı poşetlerine koyarak sakladım .Bugün dolabı açtığımda bu kestanelerden bir şeyler yapmalıyım diye düşündüm ve kestaneli  bulgur pilavı yapmaya karar verdim...
Gerçekten değişik ve güzel bir tat oldu denemenizi tavsiye ederim...

KESTANELİ BULGUR PİLAVI

2 Su bardağı Bulgur
2 Büyük soğan
2 Adet domates
1 Adet yeşil biber
1/2 Kg kestane
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı silme tereyağ
Tuz,karabiber

YAPILIŞI:
Öncelikle kestaneler çizilerek bir fırında ya da bir tavada kebap şeklinde pişirilir pişen kestaneler kabuklarından ayıklanır.
Soğanlar ince ince yemeklik doğranır.Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağ konulup kızdırılır ve içine soğanlarla küçük küçük doğranmış biberler ilave edilir. Soğanlar pembeleşince 2 adet domates içine rendelenir.Hafifçe domatesler karıştırılarak kavrulur daha sonra içine güzelce yıkanıp süzdürülmüş bulgurlarla kestaneler ilave edilir ve üzerine 3,5 bardak sıcak su koyularak tuzu ve karabiberi de ilave edilir.Ocağın altı kısılarak pişirilir.
Bulgurlar kabarıp piştikten sonra bir süre kapalı olarak bekletilip demlendirilir ve daha sonra servis edilir.AFİYET OLSUN...