21 Kasım 2014 Cuma

MAYASIZ KOLAY POFUDUK HAMUR KIZARTMA








Haftasonu kahvaltınıza çok zaman ayırmadan  yapabileceğiniz nefis bir hamur tarifi veriyorum sizlere ...


MAYASIZ KOLAY POFUDUK HAMUR KIZARTMA



MALZEMELER :
                                                                   
2,5 Bardak un
1,5 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı şeker(silme)
1 Tatlı kaşığı tuz (silme)
2 Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
3-4 dilim salam
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI :

Bir yoğurma kabına un koyulur üzerine yoğurt, kabartma tozu ,şeker ve tuz ilave edilip yoğurulur. Hamur yumuşak bir kıvamda olacak ama ele yapışmayacak duruma gelince(hamurun kıvamı için biraz su ya da un ilave edebilirsiniz) 2 eşit bezeye ayrılır. Bezeler yarım santim kalınlığında unlanarak merdaneyle açılıp çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesilir.Bir kısım yuvarlak hamurların ortasına minik küp şeklinde kesilmiş kaşar peyniri ve yine minik kesilmiş salam koyulup ortadan ikiye katlanır.Bir kısmıda boş olarak yuvarlak şekilde bırakılır . Kızdırılmış yağda kızartılır ve kağıt peçete ya da havlu kağıt konulmuş servis tabağına alınır.Hamurların içine sevdiğiniz ya da istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN.