7 Ekim 2014 Salı

ŞÖBİYET


ŞÖBİYET

Evde kolayca az zamanda yapabileceğiniz bu şöbiyetin tadı damağınızda kalacak.....

MALZEMELER :

36 Adet bakalavalık yufka
200 Gr dövülmüş ceviz
1 Bardak süt
2 Çorba kaşığı dolusu irmik
1 Çay bardağı sıvı yağ
100 Gr Tereyağı

ŞERBETİ :

4 Bardak su
3 Bardak şeker
Yarım limon

YAPILIŞI :

Önce şerbeti hazırlanır bunun için ; su ve şeker kaynatılır kaynayınca içine yarım limon sıkılır ve 10 dakika daha kaynatılarak soğumaya bırakılır.
Daha sonra 1 bardak süt 2 kaşık irmikle pişirilip muhallebi yapılır bu da soğumaya bırakılır.



Yufkalar 12'li  üç guruba ayrılır. 12 Tane yufka üstüste getirilip yaklaşık 8-9 cm'lik kareler kesilir. Karelerin ortasına bir tatlı kaşığı irmikli muhallebiden(ya da irmikli muhallebi yerine kaymakta kullanabilirsiniz) ve üstüne de bir tatlı kaşığı ceviz içi koyulup üçgen şeklinde kapatılır ve yağlanmış tepsiye bütün yufkalar aynı şekilde yapılıp dizilir . Tereyağ eritilip içine sıvı yağda katılıp sıcak sıcak  tepsideki şöbiyetlerin üzerine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.



Fırından çıkarılınca bir buçuk iki dakika bekleyip şerbet ılık tatlı sıcak olacak şekilde üzerine şerbeti dökülür .Soğuduktan sonra servis edilir. AFİYET OLSUN...











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder