18 Ekim 2014 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTE



KADINBUDU KÖFTE

2,5 çorba kaşığı pirinç 
250 Gr Köftelik kıyma
1 Adet soğan
1 Yumurta
tuz, karabiber kimyon
Yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak için;
1 Yumurta
1 Su bardağı un
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Tavaya sıvıyağ koyulup küçük küçük doğranan soğanlar kavrulur. Soğanların rengi değişmeye başlayınca kıymanın yarısından daha az kısmı da soğanlara eklenip kıyma suyunu çekene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta 2,5 Çorba kaşığı pirinç bir miktar su ile haşlanıp süzülür ve  o da soğumaya bırakılır.Soğutulan kavrulmuş kıyma,haşlanmış pirinç ,1 yumurta maydanoz ve baharatlarla tuz çiğ kıymayla karıştırılıp iyice yoğrulur. Yarım saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp ister oval ister yuvarlak ya da istediğiniz şekil verilir.
Şekil verilen köfteler önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır.AFİYET OLSUN