8 Ekim 2014 Çarşamba

PIT PIT MANTI


PIT PIT  MANTI

Bu kolayca yapacağınız mantının ismini naçizane ben koydum .Keserken çıkardığı pıt pıt sesinden esinlendim bence çok sevimli ve bu mantıya yakışan bir isim oldu .Acaba içindeki kıymalar çıkarmı diye düşünmeyin çünkü kesinlikle çıkmıyor.Gönül rahatlığıyla yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.Diğer mantıların yapımına ayırdığınız sürenin yarısı kadar bir zamanda bu mantıyı hazırlayabilirsiniz...


MALZEMELER

Hamuru için;

2 Adet yumurta
1Tatlı Kaşığı tuz
Aldığı kadar su


İçi;


1/2 Kg kıyma

1 Büyük Soğan
Yarım demet maydanoz
 1 Tatlı Kaşığı tuz ve Karabiber

Üzeri için;


1/2 Kg Yoğurt

3-4 Diş Sarımsak
125 Gr Tereyağ
2 Tatlı kaşığı Kırmızı pul biber


YAPILIŞI:

Un derin bir yoğurma kabına alınır ve bütün hamur için olan malzemeler içine katılıp yavaş yavaş su katılarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ve hazırlanan hamur dinlenmeye bırakılıp içi hazırlanır. Bunun için; kıymanın içine soğan çok minik minik doğranır.Maydanozlar da ince ince doğranıp içine tuz ve karabiberle birlikte karıştırılıp yoğurulur.
Dinlenen hamur yumruk büyüklüğündeki bezelere ayrılıp bir miktar unla çok inceltmeden açılır.Açılan yufkadan 2 cm'lik şeritler kesilirve kıyma karışımından şeritlerin her birinin ortalarına boydan boya koyulur (resimdeki gibi) veortadan ikiye yuvarlarnır.Daha sonra istediğiniz büyüklükte kesilerek
ncereninbüyük bir te yarısına kadar su ve bir miktar tuz konulup kaynatılır ve pıtpıt mantılar kaynayan bu suya atılır.Mantılar pişince bir süzgece dökülüp üzerlerinden hafifçe soğuk su gezdirilip süzdürülerek bir tepsiye alınır.Bir tavada 125 gr tereyağ eritilip mantıların üzerine dökülür ve karıştırılır.
Ayrı bir yerde yoğurt dövülmüş sarımsaklarla karıştırılır. 1-2 Kaşık tereyağ eritilip içine kırmızı pul biber atılır.
Tabağa konulan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve kırmızı biberli yağ gezdirilir. AFİYET OLSUN:::