MALZEMELER :
4 Adet Patlıcan
200 Gr Kıyma
1 Adet domates
4 Adet Yeşil sivri biber
7-8 dal maydanoz
1 Adet soğan
1Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1Çay kaşığı kimyon
Kızartmak için 1 Bardak sıvıyağ
YAPILIŞI :
Öncelikle patlıcanlar yıkanıp alaca soyulur ve su dolu bir kaba bolca tuz dökülerek patlıcanlar değişik yerlerinden delinerek bu tuzlu suya konulur. Tuzlu suya koymanın amacı patlıcanın acısını almaktır. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken yarım çay bardağı yağ konulmuş bir tavaya soğanlar yemeklik doğranır,biberlerin de iki tanesi küçük küçük doğranıp ilave edilir ve kavrulur. Kavrulan soğanlar ve biberlerin üzerine kıyma katılıp kavurmaya devam edilir .Kıymalar suyunu çekip rengi değişmeye başlayınca üzerine bir domates küp küp doğranır,tuzu ve baharatları da eklenip biraz karıştırılıp ocaktan alınır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder