15 Temmuz 2014 Salı

KARNIYARIK FIRINDA





KARNIYARIK FIRINDA

MALZEMELER :


4 Adet Patlıcan

200 Gr Kıyma
1 Adet domates
4 Adet Yeşil sivri biber
7-8 dal maydanoz
1 Adet soğan
1Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1Çay kaşığı kimyon


Kızartmak için 1 Bardak  sıvıyağ


YAPILIŞI :


Öncelikle patlıcanlar yıkanıp alaca soyulur ve su dolu bir kaba bolca tuz dökülerek patlıcanlar değişik yerlerinden delinerek bu tuzlu suya konulur. Tuzlu suya koymanın amacı patlıcanın acısını almaktır. Patlıcanlar tuzlu suda beklerken yarım çay bardağı yağ konulmuş bir  tavaya soğanlar yemeklik doğranır,biberlerin de iki tanesi küçük küçük doğranıp ilave edilir ve kavrulur. Kavrulan soğanlar ve biberlerin üzerine kıyma katılıp kavurmaya devam edilir .Kıymalar suyunu çekip rengi değişmeye başlayınca üzerine bir domates küp küp doğranır,tuzu ve baharatları da eklenip  biraz karıştırılıp ocaktan alınır.


Patlıcanların suyu sıkılarak tuzlu sudan çıkarılır ve havlu kağıtla suyu iyice alınıp her tarafı güzelce kızartılır. Kızaran patlıcanlar havlu kağıdın üzerine alınır ki yağlarını kağıt havlu çeksin.Bir fırın tepsisine alınan patlıcanların üzerine boydan boya bir çizik atılarak ortaları açılır. Açılan yere kıyma karışımından dolucana koyulur. Üzerine domates dilimi sivri biber ve maydanoz koyularak süslenir.Bir bardak suyun içine 1 kaşık salça koyulup karıştırılır ve bu karışım fırın tepsisinin kenarından içine dökülür.180 Derecelik fırında 10-15 dakika pişirildikten sonra üzerine folyo kağıt kapatılarak bir 10-15 dakika daha fırında tutulup çıkarılır ve servis edilir. AFİYET OLSUN...