14 Temmuz 2014 Pazartesi

ERZİNCAN ÇORBASI



ERZİNCAN ÇORBASI

Erzincanlı bir arkadaşımdan öğrendiğim bu çorba vazgeçemediğimiz çorbalarımız arasında eminim sizin için de öyle olacak....

MALZEMELER :

150 Gr Kıyma  ( Orta boy elma büyüklüğünde)
1 Adet küçük soğan
2 Avuç erişte
1,5 Çay bardağı un
1,5 Çorba kaşığı domates salçası
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
5 Bardak su (Ya da et suyu)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
Üzeri için ;
2 Diş Sarımsak
1 Kase yoğurt

YAPILIŞI :

Kıyma bir kaba alınıp üzerine soğanlar rendelenir ve yarım çay kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı karabiber eklenir.Hepsi birlikte yoğurulur. Un düz bir tabağa dökülür. Kıymadan minik parçalar koparılarak inci tanesinden biraz büyükçe yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler unun içine atılır ve her yerlerinin unlanması sağlanır.
Bir çorba tenceresine sıvıyağ koyulup salça ilave edilir ve salça eriyince 5 bardak su ilave edilir. Salçalı su kaynadıktan sonra içine 2 avuç erişte ilave edilir. Erişteler 7-8 dakika kaynadıktan sonra köfteler unu ile birlikte ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Köfteler pişene kadar kaynatılır.Eğer suyu azalırsa 1-1,5 bardak daha sıcak su ilave edilebilir.Pişen çorbamız kaselere alınır ve üzerine dövülmüş iki diş sarımsak yoğurtla karıştırılıp çorba kaselerine birer kaşık konulur.AFİYET OLSUN...