11 Ağustos 2017 Cuma

KAVANOZ KURABİYESİ


KAVANOZ KURABİYESİ

Bu kurabiyeyi yapıp kavanoza koyun ve 2-3 ay boyunca kahveye, çaya gelen misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunun zira hiç bayatlamayan bu kurabiye çok da bereketli.Haydi mutfağa koşun ve Kavanoz kurabiyesini zevkle yapın...

MALZEMELER :

1 çay bardağı sıvı yağ

200 gram yumuşak tereyağı 

2 çorba kaşığı nişasta (mısır ya da buğday olabilir)


1 yumurta

1 paket kabartma tozu 

1 paket vanilya

4 su bardağı un 

1/2 su bardağı pudra şekeri.

YAPILIŞI :
Hamuru için önce un dışındaki tüm malzemeler karıştırılır. Elle karıştırılarak krema kıvamına getirilir.
Yavaş yavaş un ilave edilir ve iyice yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamurdan fındıktan biraz daha büyük parçalar avuç içinde yuvarlanarak şekillendirilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirilir.
Pişen kurabiyeler fırından alınıp tepsi içinde soğumaya bırakılır.
Soğuyan kurabiyeler pudra şekerine bulanıp kavanozda bayatlamadan uzun süre kullanılabilir. Afiyet olsun...
NOT: Bu  hamurun içerisinde şeker yok ama arzu ederseniz 1 çay bardağı koyabilirsiniz.