6 Ekim 2016 Perşembe

EVDE KIYMADAN DÖNER YAPIMI


EVDE KIYMADAN DÖNER YAPIMI


-Döner severmisiniz? Diye sorsammm

-Evet ama kıymadan sevmem.  Dediğinizi duyar gibi oluyorum. Demeyin....! Kıymadan yemem, sevmem gibi söcükleri bu döneri yemeden kullanmayın sevgili dostlar...
Bir kere deneyin ne kadar seveceksiniz ve bundan sonra evinizde missss gibi bu döneri yapıp sağlıklı sağlıklı tüketeceksiniz görün bakın.... Haydi şimdi  bu nefis dönerin tarifini yazayım da siz de en kısa zaman da deneyin...Kolay geleeee...



MALZEMELER :

300 Gr Kıyma  
1 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı dolusu yoğurt
2 Yemek Kaşığı İrmik
1 Tatlı Kaşığı silme Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı ya da daha fazla Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Toz Şeker 



YAPILIŞI :

Öncelikle soğan robottan çekilir.Üzerine kıyma ve tüm malzemeler ilave edilip macun gibi olana kadar robotta çekilir.


Macun gibi olunca bir poşete ya da streç film üzerine karışım dökülüp elle rulo şekli verilip sarılarak buzluğa (derin dondurucuya)  kaldırılır 5-6 saat buzlukta kalan eti çıkararak 10 dakika dışarıda beklettikten sonra ince ince kesilip teflon tavada çok az yağ ile arkalı önlü kızartılır. Pişmesi 2-3 dakikada oluyor. Bütün döneri bir kerede kesip bir kerede pişirmeye çalışmayın tavanızın alacağı kadarını kesip kızartıp daha sonra diğerlerini kesip kızartın zira et çok ince olduğu için eriyip dağılabilir.




Kızaran dönerlerimizin üzerine salçalı su yapıp dökebilirsiniz en üste de tereyağ eritip dökebilirsiniz.Ya da dönerinizi pilav üstü ,patates yanı koyup tüketebilirsiniz .AFİYET OLSUNNN...