21 Kasım 2014 Cuma

EV YAPIMI KOLAY LAHMACUN





EV YAPIMI KOLAY LAHMACUN

4-5 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı kadar su
2 Paket toz maya

içi;

250-300 gram kıyma
1 adet kırmızı biber
3 adet domates( ya da evde hazırladığınız domates sosu)
3 sivri biber
3 diş sarımsak
yarım çorba kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI :

Bir kaba unun bir miktarı koyulur,tuz ilave edilip karıştırılır.Başka
bir kabın içerisinde su ve süt eli yakmayacak derecede ısıtılır içerisine maya ve şeker eklenerek eritilir.
Mayalı sıvı karışımı hamura eklenerek yumuşakça ele yapışmayan bir hamur elde edilir bu kıvamı tutturuncaya kadar da geri kalan un yine azar azar eklenir.
hamur kapaklı bir saklama kabına koyularak ılık bir yerde iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakılır.
Diğer tarafta iç harcının malzemeleri robotun içine yıkanıp eklenerek robotta iyice çekilir kıyma ve biber salçası tuz karabiber de eklenerek robotta çekilerek yağ gibi güzel incecik bir harç elde edilir.
hamur mayalanınca cevizden biraz büyük parçalar koparılıp
unlanmış zeminde incecik açılır.
Açılan hamurlar iyice ısınmış teflon tavaya koyulur,
hamurun üzerine harcımızdan 1-2 çorba kaşığı kadar koyularak kaşıkla yayılır kenarlara fazlaca değmemesine dikkat edilir,
teflon tavada hamurun altı pişinceye kadar pişirilir.(yaklaşık 3-5 dakıka)AFİYET OLSUN..