17 Haziran 2017 Cumartesi

KÖZ DOMATES ÇORBASI


KÖZ  DOMATES ÇORBASI

Merhaba bu gün @nurselinmutfağı programında görüp de hatırladığım bir çorba tarifini sizlerle paylaşmak istedim..
 Tadı hazır çorba tadını andıran fakat tamamen ev yapımı bu çorbaya vitamin deposu bu yüzden çocuklarınıza bu çorbayı mutlaka yapmalısınız....

MALZEMELER  :

4-5  Adet Domates
1  Adet Soğan 
1  Adet  Kırmızı biber (kapya)
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
4 Bardak Su
1 Bardak Süt
1;5 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba kaşığı (Çok dolu olmasın) Tereyağ

YAPILIŞI  :

Öncelikle domatesler  ve soğan1 cm kalınlığında yuvarlak olarak kesilip bir fırın tepsisine dizilir. Üstüne kırmızı biber çekirdekleri çıkarılıp ortadan ikiye bölünüp koyulur . Hepsinin üstüne 3 kaşık yağ gezdirilir, kekik ve tuz dökülüp közlenmek üzere fırına koyulur.Fırın önceden 200 derecede ısıtılmalı ve domatesler fırında 45 dakika kadar tutulmalıdır.
Közlenen domatesler kabukları soyulup bir tencereye alınır.Tepside kalan domateslerin yağı ve suyu da tencereye dökülmelidir.
Tenceredeki domatesler blendırdan geçirilip iyice erimeleri sağlanmalıdır. Blendırdan geçirilen domateslerin üzerine suyu ve sütü ilave edilip 10-15 dakika daha kaynatılır.
Diğer tarafta 1 kaşık tereyağı bir kapta eritilip üzerine 1,5 kaşık un ilave edilip un biraz kavrulur.
kavrulan unun üzerine çorbadan bir kaç kaşık alınıp unla karıştırılır ve daha sonra hepsi tencereye dökülür. ÇOrbamız biraz daha kaynatılıp altı kapatılarak kıyılmış maydanozla servis edilir. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder