6 Haziran 2014 Cuma

CHEESECAKE





CHEESECAKE

Lezzetin tutkuya dönüştüğü tatlı...





                                                                                      MALZEMELER

 2 Paket yulaflı büsküvi
 2 Çorba kaşığı dolusu erimiş Tereyağı
 2-3 Yemek kaşığı süt   
    
  KREMA İÇİN;

 2 Paket labne peynir

 1 Paket krem şanti
 1 Su bardağı şeker
 1/2 Çay bardağı  süt

 SOSU İÇİN;


 1 Yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

 3 Yemek kaşığı şeker
 250 Gr  çilek
                                                          

 YAPILIŞI:



Tereyağı eritilip ,bisküviler rondoda çekilir.3 Yemek kaşığı sütle birlikte hepsi yoğurulur. Kelepçeli bir kabın tabanına bastırarak koyulur (ya da bir tepsiye streç film döşenir üzerine bu karışım koyulur). Krema için bütün krema malzemeleri karıştırılıp buzdolabına koyulur.
Çilekler ayıklanıp rondoda çekilir, şeker ve nişasta eklenip bir tencereye koyup karıştırarak pişirilir. Ardından soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bisküvi tabanının üzerine önce krema dökülüp düzleştirilir onun üzerine de sos dökülür. 1 Saat buzdolabında beklettikten sonra kelepçeleri çıkarılır ( ya da streç filmin kenarlarından tutarak bir tabağa çıkarıp streç filmi keserek çıkarılır). AFİYET OLSUN...
                                                      











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder