13 Mayıs 2014 Salı

YUFKADA ET SOTE



YUFKADA  ET SOTE

MALZEMELER:


2 Yufka

1/2 Kg kuşbaşı et(Dana ya da kuzu eti olması tercihinize kalmış)
1 Domates
1 Yeşil biber
1 Soğan
tuz,karabiber, kimyon,kekik

BEŞAMEL SOS İÇİN;


2 Bardak süt

1,5 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı kaşar peyniri

YAPILIŞI:


Etler önce haşlanır.Daha sonra soğan bir tavanın içine yemeklik doğranır ve 2 çorba kaşığı sıvıyağın içinde çok az kavrulur.İçine etler ve küçük küçük doğranmış biberler de ilave edilip hepsi birlikte etlerin rengi değişene kadar kavrulur.Kavrulduktan sonra içine baharatları ve tuzu ilave edilerek domateste küp küp doğranıp içine koyulur.Domateslerin fazla erimesi beklenmeden ateşten alınır.

Bir yufka tezgaha serilir ve dörde bölünür. Üçgen şeklindeki her parçanın ortasına etli harcımızdan koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılıp bir fırın kabına alınır.
Beşamel sos hazırlaması ; süt ,un ve yağ bir tencerede iyice karıştırılıp topaklanmamasına dikkat edilerek muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen beşamel sos yufkaların üzerine dökülüp 180 derecelik fırına koyuılur.Üstü pembeleşince fırından çıkarılıp üzerine kaşar peyniri dökülüp yeniden fırına koyulur. Kaşar peyniri eriyince fırından çıkarılıp servis yapılır.AFİYET OLSUN...