3 Kasım 2016 Perşembe

FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT



FIRINDA SOSLU TAVUK KANAT 

''Tavuk kanadı en güzel ızgara olur''diyenlerrrrr... Izgara yapmak için pikniğe gitmeye mangal yakmaya balkonda,bahçede bu mevsimde üşümeye gerek yok evde fırında da harika kanat ızgarayı yapabilirsiniz... İşte tarifi....

MALZEMELER :


1 Kg Tavuk kanadı
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Talı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 /2 Çay bardağı süt
1 Çay kaşığı zerdeçal
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı bal  (isteğe bağlı koymayabilirsiniz)

YAPILIŞI :

Tavuk kanatları güzelce yıkanıp kurutulur. Derin bir kaba kanatlar ve tüm malzemeler koyulup iyice karıştırılarak oluşan sosun kanatların her yerine sürülmesi sağlanarak buzdolabına kaldırılır.Buz dolabında en az bir saat dinlendirilen kanatlar fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye dizilerek 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...