6 Şubat 2015 Cuma

PIRASALI TART



PIRASALI TART

Pırasayı sevmeyenlerin bile beğenerek yediği bu tart çay saatlerinize, arkadaş toplantılarınıza ve altın günlerinize yeni bir soluk getirecek nitelikte ... Denediğinizde inanın bana hak vereceksiniz ....


MALZEMELER :

Hamuru:


125 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1,5 su bardağı kekun 1 su bardağı un(ya da 2,5 bardak un)
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz

İç malzemeleri :

5-6 adet pırasa 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 kutu krema
2 yumurta 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI :

Hamuru için gerekli malzemelerin hepsi çukur bir kapta yoğrulur.Hamur, kullanılacak tepsi büyüklüğünden(Tart kalıbı ya da yuvarlak büyük boy borcam) biraz büyük açılır. Tepsi hafif yağlanarak  açılan hamur serilir. Hamur serilirken tepsinin kenarlarına da döndürülmelidir.Tepsinin kenarlarından taşan hamur parçaları kesilerek saklanıp en son, tartın üzerinin süslemesinde kullanılır.Hamur serilmiş tepsi buz dolabına koyulup iç harcı hazırlanmaya başlanır.

Bunun için:
 5-6 adet pırasa yıkanır ve küçük küçük doğranır 2 kaşık  sıvı yağda iyice kavrulur. Kavrulan pırasalar soğuyunca içine, 1 kutu krema 2 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz konularak hepsi karıştırılıp hamurun üzerine serilir.Daha önce kesilen  hamur parçaları ince rulolar haline getirilip tartın üzerinde baklava şekli verilir ve 170 derece fırında  üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...