23 Eylül 2014 Salı

KESTANELİ BULGUR PİLAVI



KESTANELİ BULGUR PİLAVI


MALZEMELER :

2 Su bardağı Bulgur
2 Büyük soğan
2 Adet domates
1 Adet yeşil biber
1/2 Kg kestane
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı silme tereyağ
Tuz,karabiber



 YAPILIŞI:

Öncelikle kestaneler çizilerek bir fırında ya da bir tavada kebap şeklinde pişirilir pişen kestaneler kabuklarından ayıklanır.
Soğanlar ince ince yemeklik doğranır.Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağ konulup kızdırılır ve içine soğanlarla küçük küçük doğranmış biberler ilave edilir. Soğanlar pembeleşince 2 adet domates içine rendelenir.Hafifçe domatesler karıştırılarak kavrulur daha sonra içine güzelce yıkanıp süzdürülmüş bulgurlarla kestaneler ilave edilir ve üzerine 3,5 bardak sıcak su koyularak tuzu ve karabiberi de ilave edilir.Ocağın altı kısılarak pişirilir.
Bulgurlar kabarıp piştikten sonra bir süre kapalı olarak bekletilip demlendirilir ve daha sonra servis edilir.AFİYET OLSUN...