4 Haziran 2014 Çarşamba

PEKMEZLİ KAYISILI TURTA



Bu Turta inanın başka bir lezzette....

PEKMEZLİ KAYISILI TURTA 
 
MALZEMELER :

250 Gr Kayısı
1 Bardak bütün ceviz içi
4 Kaşık pekmez
2 Yumurta
1,5 Bardak un
1 Bardaktan iki parmak az toz şeker



1 Fincan kayısı suyu (kaynatılan kayısıların suyu)
3/4 Bardak sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu

YAPILIŞI :

Kayısılar bir miktar suda haşlanır.Küçük boy tepsiye yağlı kağıt ya da folyo kağıt serilir ve haşlanan kayısılar ortadan ikiye ayrılarak iç kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizilir.Kayısılar üzerine bütün ceviz içleri dökülür ve pekmez gezdirilir.
HAMURU; Yağ ,yumurta şeker,çırpılır üzerine un, kayısı suyu ve kabartma tozu katılarak kek hamuru kıvamında bir hamur elde edilir. Bu hamur kayısıların üzerine dökülür. 180 Derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğuması beklenir ve ters çevrilir.