22 Ekim 2016 Cumartesi

PASTANE KURABİYESİ (KURU PASTA)

                                                                                      
PASTANE  KURABİYELERİ (KURU PASTA)

Ağızda dağılan, bayatlamayan, sanki pastaneden alınmış kadar güzel ve ondan daha sağlıklı kurabiye yapmak istermisiniz?

Hadi o zaman mutfağa ...





MALZEMELER :

1 Su Bardağı+1 çay bardağının yarısı  kadar daha Sıvı yağ ( 200 Gr Tereyağ ya da margarin de kullanabilirsiniz )
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3  Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
3,5 Bardak Un
1 Paket Vanilya
1Paket Kabartma Tozu

Renklendirmek İçin;
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 Paket nescfe 2 si birarada ya da 2 Tatlı kaşığı  tarçın
1 Tatlı Kaşığı kakao

Üzeri için
Benma
rendelenmiş çikolata kırıklanmış ceviz içi

YAPILIŞI :

Bütün malzemeler karıştırılır ancak un azar azar kontrollü şekilde ilave edilerek hamurun çok yumuşak olmayan ama katı da olmayan bir hamur olması sağlanmalıdır.
Elde edilen hamur 3 'e bölünür .













Bir parçasına rendelenmiş portakal kabuğu rendesi katlıp yoğrulur. Diğerine nescafe, bir diğerine de kakao ilave edilerek hamurlar ayrı ayrı iyice yoğrulup resimlerde görüldüğü gibi ya da istenildiği şekilde şekiller verilip  tepsiye dizilerek önceden160 derece de  ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.

                                        



Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak gibi olsa da soğudukça sertleşecektir. 


                                    


Soğuyan kurabiyelerin bir kısmı resimdeki gibi erimiş çikolataya ,ceviz kırıntısına ve rendelenmiş çikolataya batırılarak süslenir soğuyunca servis edilir.Kurabiyeleriniz   bir kavanoz ya da kapalı bir  kapta uzun süre bayatlamadan duracaktır. AFİYET OLSUN...