13 Ekim 2016 Perşembe

PAPARA (TİRİT)




PAPARA (TİRİT)

Adı ne olursa olsun enfes bir yemek... Deneyin ve ekmeklerinizi ziyan etmeyin...


MALZEMELER:

4-5 Dilim Bayat Ekmek (Ben buday ekmeği kullandım siz dilediğiniz ekmekten yapabilirsiniz)
250 Gr Kıyma
2 Adet Yeşil Biber
1 Adet Domates
1 Adet soğan
1 Dolu Kaşık Domates salçası 
2 Bardak et suyu (sade Su da olabilir)
tuz -karabiber
3 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak



YAPILIŞI :

Önce bir tavaya 2 kaşık yağ koyulup üzerine soğanlar ve biberler küp küp doğranarak kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilip kıymanın rengi değişene kadar kavrulup üzerine bir çay bardağı su ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.Pişen kıyma harcının üzerine tuzu, karabiberi ve  küp küp doğranmış domates de ilave edilip domatesler pişene kadar biraz daha pişirilir.
Kıyma harcı pişerken ekmekler küçük küçük bir servis tabağına doğranır. İki kaşık salça 1 kaşık yağda biraz kavrulup üzerine 2 bardak et suyu ilave edilip bir taşım kaynatılır. 
Salçalı et suyu karışımı ekmeklerin üzerine dökülür.Onun üzerine de kıymalı harcın 4/3 ilave edilip karıştırılır.
Sarımsaklı yoğurt hazırlanıp kıymalı ekmeklerin üzerini örtecek şekilde üstüne dökülür. Kalan kıyma harcı da en üstünün süslenmesi için kullanılır. AFİYET OLSUN