29 Eylül 2016 Perşembe

KARAKÖY POĞAÇASI




KARAKÖY POĞAÇASI


''Önce masaya gelen bir tane fazla yer'' diye seslenirdi annem KARAKÖY POĞAÇASI yaptığında... Bırakıverirdik elimizdeki topu ya da iniverirdik tırmandığımız ağaçtan, koşarak otururduk bahçemizdeki masaya ''olmazzzz ''derdi annem ''önce eller yıkanacak sonra karaköy poğaçası yenecek'' yine koşardık bahçedeki çeşmeye itiş kakış yıkardık ellerimizi.Miss gibi ayranla birlikte Karaköy poğaçalarımızı yerdik arkadaşlarımla.. Sıcacık, yumuşacık, bol kıymalı ....

O günler mi güzeldi yoksa annemin yaptığı poğaçalar mı bilmem ama, ben o günleri çok özlüyorum.
O özlemle yaptım bu gün Karaköy Poğaçalarımı tam da annemin tarifiyle.,,,



MALZEMELER


2 paket toz maya ( İnstant maya)
1 adet yumurta ( Akı hamura sarısı üzerine)
2 su bardağı süt


1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker


1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
5- 6 su bardağı un




İÇİ :
300 Gr kıyma
1Adet Soğan
2Adet Yeşil sivri biber
1Adet küçük Domates
Tuz -karabiber 


Ya da 

Peynir


maydanoz


ÜZERİ İÇİN:

ince ve küçük dilimlenmiş domates ve yeşil biber
yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Yoğurma kabının içine ılık süt,şeker ve mayayı koyup, eritin. Sıvı yağ yumurta akı, Nişasta ve unu ekleyin.Üzerine tuzu serpiniz.
Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapınız.
Bu bezeleri merdane yardımıyla avuç içi kadar açınız. Ortasına hazırladığınız kıymalı ya da peynirli harçtan koyup ortası açık kalacak şekilde yanlardan kapatınız.

 Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımından sürüp 180'derecede önceden ısıtılmamış fırında üstleri kızarana kadar pişirin iz. Ben kıyma karışımının üzerine küçük bir domates ve biber koydum kıymalar kurumasın diye arzu ederseniz sizde koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN....