20 Eylül 2016 Salı

MUHALLEBİ DOLGULU PEYNİR TATLISI



MUHALLEBİ DOLGULU PEYNİR TATLISI

İnternette gezinirken gördüğüm çok hoşuma giden bir tatlı tarifiyle bugün sizlerleyim. Yapımı çok kolay ve çabuk hazırlanabilen bu tatlı ani gelen misafirlerinize hemen hazırlayabileceğiniz tadı enfeeesss bir tatlı....

MALZEMELER :

1 Paket Peynir Tatlısı
1,5 Bardak Toz Şeker
2 Bardak Su

Muhallebisi için;

1/2 Litre süt
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 Yemek kaşığı un
4 Yemek kaşığı toz şeker
1 Yemek kaşığı Hindistan cevizi
süslemek için Damla Çikolata

YAPILIŞI 

Bir tencereye  2 bardak su koyulup kaynatılır . Kaynayan suyun içine 1,5 bardak toz şeker ilave edilip şeker eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır ve şeker eriyince ocağın altı kısılıp Peynir tatlıları içine atılır.Tatlılar sürekli döndürülerek altının ve üstünün iyice şerbeti çekmesi sağlanır. Şerbeti çekerek yumuşayan ve pişen tatlılar delikli kepçe yardımıyla tencereden çıkarılarak soğumaya bırakılır.
Tatlılar soğurken, muhallebi hazırlanır . Bunun için; muhallebi malzemelerinin hepsi soğuk sütün içine karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen muhallebi de soğumaya bırakılır ancak soğurken sürekli ara ara karıştırarak kaymaklanmaması sağlanır. Soğuyan kemel paşalar ortadan ikiye kesilerek arasına muhallebi doldurulur ve damla çikolata ile süslenir. AFİYET OLSUN...