12 Ağustos 2016 Cuma

ÇİLEK SOSLU KOLAY TATLI






ÇİLEK SOSLU KOLAY TATLI


Şehrimizde yerli çileğin çıktığı bu günlerde çilekli bir şeyler yapmak istedim.Tatlıya olan düşkünlüğümden tabi ki hemen, kolay bir tatlı yapmak geldi aklıma...
Bu sıcak günlerde soğuk olsun, hafif olsun nefis olsun derkennn bu nefis tatlı çıkıverdi ortaya biz sevdik bakalım siz sevecekmisiniz? Hadi bir deneyin bakalımm...

MALZEMELER

1 Kg süt
3 Kahve fincanı(Türk kahvesi fincanı) un
3 Kahve fincanı( Türk kahvesi fincanı) toz şeker
1/2 Kg çilek (tatlının üstünü süslemek için 7-8 tanesini ayırın)
1Çay bardağı toz şeker
2 Dolu kaşık nişasta
1/2 Çay bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1 Kg süt bir tencereye koyulup üzerine 3 fincan un ve şeker ilave edilip iyice karışıtırılır ve muhallebi kıvamında pişirilir.
Pişen muhallebi büyük kare borcama (borcam tatlının yapışmasını önlemek için ıslatılmalıdır)dökülüp soğumaya bırakılır.
Muhallebi soğurken çilekler iyice yıkanıp temizlenir ve bir karıştırıcıya koyularak üzerine 1 çay bardağı şeker ilave edilip püre haline gelene kadar karıştırılır.
Püre haline gelen çilekler bir tencereye alınarak üzerine nişasta ilave edilip koyulaşana kadar pişirilir ve soğuyan muhallebinin üzerine dökülerek ılınınca buzdolabına kaldırılır.
Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve çileklerle dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN....