28 Eylül 2016 Çarşamba

MANİSA KEBABI (BOHÇA KEBABI)

 MANİSA KEBABI  (BOHÇA KEBABI)

Misafir sofralarınızın baştacı olabilecek lezzet ve görünüşteki bu lezzeti bu güne kadar denemediyseniz lütfen hemen en kısa zamanda deneyin veee bana yorumlarınızı yazın .Eminim ki,
hepiniz çok beğeneceksiniz....

MALZEMELER :

İç Malzemeleri;

500 Gr Tavuk kuşbaşı(Ben sarma alıp kendim kuşbaşı doğruyorum siz seviyorsanız göğüs eti de alabilirsiniz.)
1 Kavanoz garnitür (Evde de bezelye havuç haşlayabilirsiniz)
2 Adet yeşil sivri biber
1 Adet domates


1 Adet Soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı silme Karabiber
3 Çorba kaşığı sıvıyağ

Krep malzemeleri;



1 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Un
1 Tatlı kaşığı Tuz
Sıvı yağ

Beşamel sos için;
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri
1,5 Yemek kaşığı tereyağ
1,5 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı un
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber 
1 Yumurta sarısı
Üstü İçin;
1,5 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri




 YAPILIŞI :

Öncelikle iç malzemesi hazırlanıp soğumaya bırakılır. Bunun için; Soğan küp küp doğranıp 3 Çorba kaşığı sıvı yağda yeşil biberlerle birlikte  kavrulur.Kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk etleri atılıp suyunu çekip kavrulana kadar pişirilir. Daha sonra sırasıyla garnitür ,küp küp doğranmış domatesler ve baharatlarla tuzu atılıp bir süre daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.


İç malzememiz soğurken krepler yapılır .Krep için; tüm malzemeler soğukken karıştırılırve akıcı bir boza kıvamında bir hamur elde edilir.Elde edilen hamurdan bir kepçe alınır ve bir damla yağ ile yağlanmış teflon tavaya incecik  dökülerek pişmeye bırakılır. Hamurun piştiğini üzerinin gö göz olmasından anlayabiliriz. Göz göz olduğunda ters çevirip arkasının da pişmesi sağlanır. Bu şekilde tüm hamur pişirilip krepler hazırlanır.
Hazırlanan kreplerden bir tanesi alınıp resimde görüldüğü gibi bir kasenin içine serilir ve ortasına 1,5 kaşık kadar iç malzemeden konularak bohça gibi kapatılıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye ters çevrilir.
Bütün krepler aynı şekilde hazırlandıktan sonra Beşamel sos yapımına başlanır.


Beşamel sos için;Bütün malzemeler kaşar peyniri ve yumurta sarısı  hariç sütün içine katılarak karıştırılıp muhallebi kıvamında olana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır bir süre soğuyunca içine yumurta sarısı atılıp sıkıca ya da blendırla iyice karıştırılır.Daha sonra da içine kaşar peyniri ilave edilip yine kaşıkla karıştırılır.
Krepten hazırladığımız bohçaların üzerlerini kapatacak şekilde beşamel sos dökülür ve 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. Kızaran bohçalar fırından çıkarılıp üstlerine bolca rendelenmiş kaşar dökülüp yeniden fırına verilir ve kaşarlar eridiğinde fırından çıkarılarak servis yapılır. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder