4 Ağustos 2016 Perşembe

TAVUKLU KÖZ PATLICAN YATAĞI


TAVUKLU  KÖZ PATLICAN YATAĞI

Merhabaaaa...

Uzun zaman oldu sizlerle buluşmayalı ama malum yaz şimdi. Ramazandı,bayramdı,tatildi derkennn uzuuun bir ara vermek zorunda kaldım tariflerime ...Neyse bundan sonra sizlere daha fazla tarif paylaşarak bu açığımı kapatırım inşallah...
Evveeeettt bu gün size güzel bir patlıcan yemeği tarifi veriyorum .Çook hafif ve nefis bir tarif.Denediğinizde belki de ''karnıyarığın pabucunu dama attıracak bir tarif'' bile diyebilirsiniz...

MALZEMELER :


4-5 Adet Orta Boy Patlıcan
3 Adet kemiği çıkarılmış tavuk but
1 Adet Soğan
2-3 Adet Sivri biber
1 Adet Domates
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı silme tuz
1 çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Silme Domates salçası
1 Su bardağı rendelenmiş Kaşar


YAPILIŞI :

Patlıcanlar yıkanıp alaca soyulduktan sonra fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye dizilerek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına konularak pişirilir. (Ben patlıcanı bu şekilde közledim siz dilediğiniz şekilde közleyebilirsiniz)
Diğer tarafta soğan küp küp doğranıp 3 çorba kaşığı yağ konulmuş bir tencerede 3-4 dakika  kadar kavrulur.
Kavrulan soğanların içine küp küp doğranmış tavuklar ve ince doğranmış biberlerde konulup tavuklar pişene kadar kavrulur.
Pişen tavukların içine domateslerde küçük küçük doğranır ve bir iki kere karıştırılarak tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edilir.
Patlıcanlar bir fırın kabına alınarak ortalarından bıçakla kesilip hafifçe bir kaşığın tersiyle ezilir.
İçleri açılan patlıcanların içi tavuklu harçla doldurulup, üstlerine bir bardak suyla karıştırılmış domates salçası dökülerek yeniden 200 derecelik fırına verilir. Patlıcanların suyu kaynayıp az kalana kadar fırında tutulur. Daha sonra fırından çıkarılıp üstlerine kaşar pynirleri bolca dökülüp yeniden fırına verilir.Kaşar peynirleri eriyip kızarınca fırından çıkarılır ve servis edilir. AFİYET OLSUN...