12 Temmuz 2016 Salı

PEYNİRLİ KABAK RULOSU



PEYNİRLİ KABAK RULOSU
Bu sıcak günlerde yiyeceğimiz içeceğimiz her şeye dikkat etmeliyiz. Sıcaklarda ağır ve yağlı yiyecekler, yemek sağlığımızı olumsuz etkileyeceği için daha hafif yiyecekler tercih etmeliyiz.
İşte bu nedenle size bugün hafif ve fırında pişen az yağlı nefis bir kabak rulosu tarifi veriyorum.Hepinizin denemenizi taviye ediyorum bu özel lezzeti.
Görüntüsüyle sofralarınızı tadıyla sizi fethedecek....KOLAY GELSİİİNNNN....


MALZEMELER :
2 Adet Beyaz Kabak
1.5 Su Bardağı Ezilmiş Beyaz Peynir
1 Su Bardağı Tel Peynir
1.5 Su Bardağı  Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Adet Küçük Domates
1/2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

YAPILIŞI :






Kabaklar güzelce yıkanır ve kabak soyacağı ile yada  bir bıçak yardımıyla incecik boyuna olarak kesilir. Mümkün olduğu kadar ince olmalı ki sararken kırılmasın. O yüzden keserken bıçak yerine kabak soyacağı kullanmanızı tavsiye ederim.


Kesilen kabak dilimlerine önce beyaz peynir üstüne tel peynir ve biraz da rendelenmiş kaşar peyniri koyulup rulo şeklinde sarılıp bir fırın kabına resimde ki gibi dizilir.Kabak rulolarının üzerine küçük bir domates küçük küçük doğranır ,bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilip önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına koyulur. Yaklaşık30  dakika sonra çıkarılıp üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirleri dökülüp yeniden fırına verilir. 
Kaşarlar eriyip kızarınca fırından çıkarılır.15 -20 dakika sonra servis yapılabileceği gibi tamamen soğuduktan sonra da servis edilebilir. AFİYET OLSUN.....



























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder