27 Nisan 2016 Çarşamba

CEVİZLİ KAŞARLI KÖFTE



CEVİZLİ KAŞARLI KÖFTE

Köfte hemen hemen herkesin sevdiği bir yiyecektir. Özellikle çocuklar köfteye bayılırlar. Ben de çok severim köfteyi  ama her zaman aynı köfteyi yemek aynı tadı vermeyebiliyor... İnsan, değişiklikler, değişik tadlar arıyor köftede ...
Zaman zaman köfte de değişik tadlar yakalayıp, monoton bir köfte yiyicisi olmaktan sıkıldığımda yeni tarifler yeni köfte lezzetleri denemek isterim.
İşte yine böyle değişik bir lezzet aradığım bir günde doğdu kaşarlı cevizli köfte...
Benim damak tadıma ve köfte de değişiklik arama isteğime karşılık verdi bu CEVİZLİ KAŞARLI KÖFTE...
Umarım sizinde damak tadınıza uyar ve specialleriniz arasına girer....


MALZEMELER :

250-300 Gr Köftelik Kıyma
3 Dilim Ekmek İçi
1 Adet Yumurta
1 Adet Rendelenmiş soğan
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber

İçi İçin;

1 Su Bardağı Kırıklanmış Ceviz İçi
1 Su bardağı İnce Doğranmış Kaşar Peyniri
Kızartmak için Sıvı Yağ

YAPILIŞI :

Köfte için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulur. İyice yoğurulduktan sonra Köfte 7-8 kere yerden 25-30 cm kaldırıp sıkıca tekrar zemine atılır. Bu işlem köftenizin daha iyi özdeşmesini sağlayacaktır.
Yoğurulan köfteden bir miktar (yaklaşık küçük bir mandalina büyüklüğünde) avuç içine alınıp yuvarlak şekilde avuç içinde inceltilip ortasına bir iki parça kaşar ve biraz ceviz konur ve bir tabağa öylece bırakılır, aynı miktarda yine yoğurulan köfteden alınıp aynı şekilde yuvarlak olarak inceltilip kaşar koyulan köftenin üzerine kapatılır.
Bir su bardağıyla resimdeki gibi kesilerek etrafı düzgünleştirilir ve iyice kapanması sağlanır..
Diğer tüm köfteler aynı şekilde hazırlanıp
  kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartılır.  AFİYET OLSUN..






video